Köszöntelek Kedves Látogató!

A tiszta víz fontosságát lehet, hogy nem kell nagyon magyarázni.

Létünk egyik alapvető feltétele a víz, a tiszta víz.
Mára "megfeszített munkával" elérte az emberiség, hogy az édesvíz készletünk is tökéletesen szennyezetté váljon.
A rengeteg szemét, vegyi anyagok, permetszerek, gyógyszerhulladék (felsorolni is lehetetlen a szennyezés sokasága!) mind bejut a földbe, és mérgezi a vizeinket is.

Emiatt nagyon fontossá vált a víztisztítás.
Ezt iparilag óriási ráfordításokkal próbálják is megoldani, de ettől függetlenül a vezetékes vizünk mégis rengeteg ártalmas anyagot tartalmaz.
Ha semmi más, csak a fertőtlenítés kapcsán belekerülő klór lenne a vízben, már ez is épp elegendő okot szolgáltatna a víztisztás házilagos szükségességére.

Addig, amíg a csapvíz központi fertőtlenítésére nem találnak korszerűbb, az egészséget nem károsító megoldást egyetlen lehetőségünk marad: a klórmentesítés.


Szerencsére nagyon sok lehetőség áll rendelkezésünkre az otthoni víztisztítás megoldására.

A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a tiszta ivóvíz az egészséges fiatalos élet legfontosabb tényezője. Tiszta ivóvízzel meg tudjuk őrizni egészségünket, fiatalságunkat.

A víztisztítóboltban található berendezések tiszta, iható, egészséges víz előállítását biztosítják.

A víz elméletileg színtelen, szagtalan folyadék. Ez nem mondható el a csapvizünkről.

Ám a tisztított ivóvíz nemcsak egészséges, de összehasonlíthatatlanul finomabb is.
Selymessé, és tökéletes "élvezeti cikké" válik.


Desztillált vízről néhány szóban:A természetgyógyászban a desztillált víz fogyasztását javasolják a szervezet megtisztítására.
Dr. Hanish (orvos, természetgyógyász) a böjt után a legjobbnak a desztillálóvíz-kúrát tartotta. Megtisztítja a szervezetet a felhalmozódott salakanyagoktól, bomlástermékektől, a lerakódott szervetlen ásványi sóktól.

E tisztítás révén javítja a vérkeringést, megkönnyíti a máj és a vese munkáját, rugalmasabbá teszi a porcszöveteket, és megkönnyíti az immunrendszer működését: nem kell a „hagyományos” ivóvízzel a szervezetbe kerülő mérgeket, hormonokat, antibiotikumokat, gyógyszermaradványokat semlegesítenie.

Főzésre, tea készítésre is jobb megoldás desztillált vizet használni, az ízek jobban érvényesülnek, s a zöldségekből is könnyebben kioldódnak az ásványi anyagok.

Hosszabb életűek lesznek a háztartási eszközeink is, a kávéfőző, a vasaló, a párologtató, mert a desztillált vízben nincs semmilyen szilárd anyag, ami felhalmozódhatna, így vízkő sem képződik.

Ezzel a készülékkel tökéletes tisztaságú vizet nyerünk.
Az ásványvízzel kapcsolatban

Ha ásványvizet iszunk, a bennük lévő szervetlen ásványi anyagok lerakódnak a szervezetünkben!

Csak azokat az ásványi anyagokat tudja a szerveztünk hasznosítani, amit a növényekkel viszünk be a szervezetünkbe.


A lerakódások sajnos nagyon sok kárt okoznak: vérkeringési zavarokat, meszes ereket, magas vérnyomást, szívinfarktust, agyvérzést, epekövet, vesekövet okozhatnak!
Az ásványvizekkel kapcsolatos fő probléma az, hogy az ásványvizekben lévő ásványi anyagok szervetlenek (nem organikusak). Igaz, hogy ezek bejutnak a vérünk keringési rendszerébe, de nem tudjuk hasznosítani.
A túlzott mértékű szervetlen ásványi sók bevitele szervezetünkben gyorsítja az öregedést.
Kifejezetten káros, ha hosszú időn keresztül ragaszkodunk egy adott fajta ásványvíz fogyasztásához.
Mivel nem egyforma az ásványi sótartalma az összes ásványvíznek, így az adott fajtában lévő sók nagymértékű felhalmozása les az eredmény.
Egyébként is, mikor elkezdték az ásványvizek gyártását, nem olyan meggondolásból tették, hogy az állandó ívóvíz szükségeletét biztosítsák az embereknek.

Ehhez hozzájön még az is, hogy az ásványvizeket törvényileg csak tíz káros anyagra kell bevizsgálni. Ezek között nem szerepelnek hormonok, permetszerek, baktériumok és vegyi anyagok sem.
Az utóbbi évek növekvő ásványvíz fogyasztása egyértelmű kapcsolatban van a vérkeringési zavarok számának növekedésével (meszes erek, magas vérnyomás, szívinfarktus, agyvérzés), de a számtalan epekő, vesekő is figyelmeztet a szervetlen ásványi anyagok szükségtelen bevitelére.

Egyébként az ásványvízben lévő ásványok semmiképpen sem játszanának szerepet a szervezet ásványi anyag ellátásában! Gondoljuk végig a fent leírtakat, és azt, hogy Magyarországon mik számítanak népbetegségnek.

Mindebből következik, hogy egyáltalán nem tanácsos az állandó ásványvíz fogyasztás.
Természetesen időnként, akár üdítőként, akár gyógyvízként inni semmi káros hatásuk nem lehet.

Az ásványvizek, a forrásvizek és a vezetékes víz nem teljesítik a tiszta víz követelményeit hiánytalanul!Vissza a tetejére!
Web Counters